dilluns, 11 d’abril del 2011

Resum reunió 7/04/2011

L'Ivan Garcia ens ha fet un petit resum de la reunió de dijous dia 7 d'abril. Us passo el seu escrit:

Resum

1. S'exposà que hi ha un grup de professors lectors i ajudants que encara no tenen l'acreditació (estan esperant la resposta) i que, per tant, no se'ls ha pogut convocar la plaça ara a l'abril. Això implica que els seus contractes s'acaben aquest setembre; de moment, ni el Deganat ni el Comitè d'empresa saben què passarà amb ells, si es trobarà una solució per a què es quedin, o se'ls farà fora de la universitat.

2. Els lectors que encara els queda un any de contracte han d'estar acreditats a finals de març de l'any que ve perquè la convocatòria de places es fa a principis d'abril. L'haurien de presentar a principis de tardor (les agències solen trigar sis mesos en donar resposta). Ara per ara tot és molt incert, per tant, per tenir més possibilitats, cal presentar-se tant per a la figura d'agregat o contratado doctor i com per a la de titular a l'ANECA i a l'AQU. Amb l'acreditació de titular concedida, ara es pot optar també al contracte d'agregat.

3. Es proposa escriure un document que demani a les agències d'acreditació que accelerin el procès d'avalaució en aquells casos de candidats que es troben en cinquè any de contracte de lector o ajudant.

4. Els associats exposen com les ajudanties seran substituïdes per beques pre-doctorals i postdoctorals i els inconvenients i contradiccions que això suposa: si ja han gaudit d'una beca pre-doctoral no podran sol·licitar-ne una altra, la beca no permet tenir una altra feina i la migrada percepció econòmica.

5. Els contractes post-doctorals, si s'aprova la llei, passaran de ser de 120 hores a 80.

6. S'acorda fer una reunió amb el Vicerector per tal de traslladar-li les nostres inquietuds i veure com respira amb l'objectiu de mobilitzar-nos segons el que ens digui. De moment, s'hi pot apuntar qui vulgui.

Si voleu afegir comentaris o puntualitzacions, sisplau, apunteu-vos al blog.

3 comentaris:

  1. una correcció: en el punt 2, on diu "Amb l'acreditació de titular concedida, ara es pot optar també a la figura de titular", hauria de dir "Amb l'acreditació de titular concedida, ara es pot optar també al contracte d'agregat". Tanmateix, amb l'acreditació d'agregat/contratado doctor no es pot optar a la titularitat.

    ResponElimina
  2. Ja he fet la modificació del text de l'entrada. Si hi ha qualsevol altra cosa, només cal que m'aviseu i ho modifico.

    ResponElimina
  3. Crec que és important esmentar al punt 1 que als Ajudants se'ns demana l'acreditació d'Agregat, igual que als Lectors. Ho he sabut avui, mai se'ns va dir als Ajudants que ens haguessim d'acreditar directament com a Agregats.

    ResponElimina