dilluns, 11 d’abril del 2011

Comunicat de CCOO-UB

A: TOTA LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA


Companya, company


Relatiu a les retallades pressupostàries a la UB, us enviem comunicat de la Secció Sindical de CCOO denunciant la manca d'informació concreta per part de l'equip de govern.

Així mateix, us informen que la reunió prevista per avui, ha estat ajornada atès que aquesta tarda la gerència de la UB es reuneix amb representants de la Generalitat. Però manifestem el nostre malestar perquè l'endarreriment de la reunió no és només per dos o tres dies. Ens comuniquen que no ens reunirem fins el 28 d'abril! Considerem que aquesta opacitat en la informació és inacceptable!

Salutacions,


Secció Sindical CCOO-UB
Gran Via, 585 (Altell Administració de Campus Plaça Universitat)
08007 Barcelona
Tel.  93 403 53 89
http://www.ccooub.cat





Els pitjors pronòstics es confirmen. Fa 2 anys varem publicar un comunicat amb el títol Bolonya. I desprès què? En aquest document ja dèiem:
no hi ha hagut gaire discussió pública sobre què suposa Bolonya, com s’estava aplicant i quins mitjans calien per passar de les grans paraules i projectes a les realitats transformadores que milloressin el que ja teníem
no s’ha encetat un diàleg sobre com reduir el fracàs universitari que, en el cas de la UB, està al voltant del 30%.
no s’ha pensat en tot aquest procés en les necessitats de plantilla de PAS i de professorat requerides per les noves titulacions. La recepta és un cop més: ¡¡apanyeu-vos amb el que teniu!!
Dos anys després aquestes paraules es veuen confirmades. S’està produint un atac frontal contra la universitat i el seu caràcter de servei públic. A més, la crisi econòmica està donant arguments per intentar domesticar a la comunitat universitària, i, lamentablement, les autoritats autonòmiques i universitàries no estan donant una resposta adequada. Ans al contrari, de vegades són elles les que encapçalen aquest moviment.
Davant d’aquesta situació de greu crisi econòmica, CCOO ha demanat a les autoritats universitàries informació precisa sobre com i quan pensen aplicar les retallades econòmiques anunciades. En el cas de la UB el possible retall pot arribar a 54 milions d’euros, però no disposem de cap informació concreta ja que el Rectorat no l’ha facilitada en cap moment. Des de CCOO volem transmetre la nostre enorme preocupació davant d’una situació econòmica molt complicada que es veu agreujada per la manca d’informació. Des de CCOO volem manifestar-vos que:
Volem transparència en la gestió de la crisi!
Volem saber quin és l’impacte real de la retallada pressupostària!
Volem saber què pensa fer l’equip rectoral!
Volem negociar per evitar acomiadaments, més reduccions salarials i sobrecàrrega de treball!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada