dimecres, 25 de maig del 2011

La resposta islandesa a la crisi

Amics i amigues,
a l'escalf d'aquesta energia transformadora que ens arriba de les acampades i places de casa nostra -i que volem poder seguir nodrint amb propostes i alternatives- a l'Ateneu Popular 9 Barris ja fa setmanes vam programar una xerrada al voltant del què ha estat passant a Islàndia. Ens semblava -i ens segueix semblant- d'especial interés conèixer la realitat política d'un país que, immers en plena crisi, ha respost que aquesta situació té uns responsables i que aquests hauran de respondre.
La periodista Angela Precht, que va viatjar fins a Islàndia fa uns mesos per tal de conèixer de primera mà què estava succeïnt, ens ajudarà a acostar-nos a aquest interessant moment històric. 
Volem aprofitar també per trobar-nos amb tots aquells que des de Nou Barris ens hem anat acostant a Plaça Catalunya i estem amb ganes de treballar des dels barris. Per debatre i compartir impressions... 
Ens veiem i xerrem? 

TROBADA i XERRADA
La resposta islandesa a la crisi
amb Angela Precht
██▐▐▐██▐▐▐██▐▐▐█ Ateneu Popular 9 Barris ██▐▐▐██▐▐▐██▐▐▐██

Per arribar a l'Ateneu Popular 9 Barris (mapa): 
C/Portlligat, 11-15, 08042, Barcelona
Tel. 933539516 | www.ateneu9b.net
Metro: L3 Roquetes, L3-L4-L11 Trinitat Nova
Bus: 50, 51, 60, 76, 81, N1 i N6...
Cotxe o moto: sortida 2 de la Ronda de Dalt

Carta dels professors de l'EIM

Benvolguts alumnes,

A partir d’aquest juliol la UB ha decidit establir un mínim de 20 alumnes per curs per tal que aquest s’imparteixi. Aquesta mesura tindrà com a conseqüència una dràstica reducció de l’oferta de cursos de l’EIM, que afectarà especialment les llengües anomenades minoritàries: alemany, francès, italià, japonès, xinès, àrab, i també molts nivells d’anglès.

Malgrat la seva vocació de servei, l’EIM és una entitat econòmicament viable. L’any 2003 es va dur a terme una reestructuració laboral i acadèmica que garantia el futur de l’Escola, amb el compromís de reduir el número d’alumnes per grup entre d’altres millores.

Els treballadors de l’EIM considerem que aquesta mesura és totalment injusta i injustificada. Les conseqüències afectaran directament la qualitat i la quantitat futura dels cursos.

És per això que us demanem que envieu un correu al Rector de la UB (rectorat@ub.edu) i a la Vicerectora de política lingüística (vr-eipl@ub.edu) amb la pregunta:

Podré seguir estudiant idiomes a l’EIM el curs vinent mantenint la qualitat i continuïtat del servei?

Moltes gràcies pel vostre recolzament.

dilluns, 23 de maig del 2011

RECOLLIDA DE FIRMES

En aquest enllaç hi trobareu el manifest, que podreu signar allí mateix. Si us plau, feu-ne la màxima difusió possible.

https://sites.google.com/site/associatsdelaub/

diumenge, 22 de maig del 2011

El conocimiento líquido, per José Luis Pardo

Us enllaço l'article de José Luis Pardo "El conocimiento líquido. En torno a la reforma de las universidades públicas". Me l'ha fet arribar el Max Hidalgo i m'ha semblat que valia la pena compartir-lo amb vosaltres.


"El conocimiento líquido. En torno a la reforma de las universidades públicas"

Manifest conjunt

MANIFEST
EL DESBALLESTAMENT DE LA
UNIVERSITAT PÚBLICA



Actualment vivim un atac a allò públic que es concreta en el desballestament d’institucions irrenunciables com la Sanitat i l’Ensenyament. Contra aquestes polítiques, els estudiants i professors de la Universitat de Barcelona volem donar a conèixer la nostra indignació i denunciem:

  • El preu abusiu de les matrícules, incrementat any rere any.
  • L’eliminació de la segona convocatòria (exàmens de juny i setembre), ja efectiva en algunes facultats, que perjudicarà econòmicament i acadèmicament els estudiants i que dificultarà compatibilitzar feina i estudis.
  • La precarietat laboral del professorat associat ―el segon col·lectiu docent més nombrós de la Universitat― que, tot i impartir les tres quartes parts de la docència d’un titular, cobra menys d’una quarta part del seu sou (menys de 500 euros mensuals amb una cotització que no arriba a mitja jornada).
  • Els possibles acomiadaments i retallades salarials. Pel mateix volum de feina, sous per sota dels 400 euros (12 euros / hora).
  • La manca total de suport i reconeixement de la recerca del professorat associat, tot i que la Universitat se’n beneficia econòmicament.
  • L’eliminació d’una via clara de promoció acadèmica del professorat no permanent (lectors, ajudants i associats).

Les mesures anunciades pel Rectorat no semblen encaminades a solucionar el problema pressupostari, sinó a fer efectiu el desmantellament de la universitat pública. Davant d’aquesta situació, demanem una via de racionalització de les despeses perquè les retallades no recaiguin sobre els més desfavorits. En un moment crític com l’actual, la Universitat, en tant que part de la societat, té obligacions públiques que no es poden obviar. La recuperació del seu prestigi és una responsabilitat tant de la comunitat universitària com de la societat en el seu conjunt.

divendres, 20 de maig del 2011

Resum de la reunió convocada per la Plataforma d’Associats de la UB

Resum de la reunió convocada per la Plataforma d’Associats de la UB el dia 20 de maig de 2011 a les 14 h

Punts acordats:

1. Es convoca tot el professorat, estudiants i PAS de la UB a l’assemblea de dilluns 23 de maig a les 14.30 h a la Capella.
2. Es convoca una concentració a la porta principal de l’Edifici Històric de la UB dimarts 24 de maig a les 8.30 h.
3. Aturada de tota l’activitat docent de dimarts 24 de maig.
4. Redacció d’un manifest conjunt en què s’expressin les reivindicacions de tot el col•lectiu universitari. Aquest manifest es distribuirà durant l’assemblea del dilluns 23 de maig per tal que el màxim nombre d’assistents el signi.

Tot i que no s’ha plantejat obertament i en profunditat durant la reunió, alguns professors proposen que a títol individual faran les classes al carrer a partir de dilluns.

Us preguem que en feu difusió.

Moltes gràcies,

Plataforma d’Associats de la UB
http://warszawianka-ub.blogspot.com/

dijous, 19 de maig del 2011

Reunió dia 20, 14h a l'aula 113

Demà a les 14h el col·lectiu de professors associats ens trobarem a l'aula 113 amb representants dels estudiants. Seria fantàstic que hi assistissin també representants del PAS i d'altre professorat de com més facultats millor.

URGENT: reunió a les 19h a Mundet!

Dijous 19 de maig a les 19 hores a l'Aula Magna del Edifici Teatre, Campus Mundet, reunió del professorat precari de la UB que té docència a Mundet. Tothom hi està convidat.

RNE i les manifestacions del 15m

M'han fet arribar un tall de veu on una oient de RNE demanava als tertulians respecte envers els manifestants del passat cap de setmana. Sé que les reivindicacions dels diferents col·lectius acampats arreu de l'Estat no tenen relació directa amb les nostres, però alguna cosa s'està movent.

La tertulia de esta mañana a las 8:00h en RNE ironizaba sobre quienes salieron a manifestarse el pasado fin de semana en toda España. Una hora después una oyente, Cristina, llamaba a la radio protestando tanto por el tono de la tertulia, como por los argumentos utilizados. La llamada realmente merece la pena.

http://www.radiocable.com/manifestacion-15m-5.html

dimecres, 18 de maig del 2011

MANIFEST

PRECARIETAT LABORAL
I DESCRÈDIT DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

Actualment vivim un atac a allò públic que es concreta en el desballestament d’institucions irrenunciables, com la Sanitat i l’Ensenyament. En aquest context, el professorat associat de la Universitat de Barcelona volem donar a conèixer la nostra situació: una situació des de fa temps insostenible.
Aquest col·lectiu –el segon més nombrós de la Universitat– es troba actualment en un parany. La legislació vigent estableix que aquesta figura respon a la col·laboració puntual que un professional aporta a la institució. La realitat és ben diferent: a algunes facultats, els professors associats no desenvolupem unes funcions puntuals, sinó estructurals. La nostra docència i la nostra recerca no presenten cap diferència de natura, ni en les característiques ni en les exigències, respecte a les d’un titular.  Aquesta tasca no la impartim professionals aliens a la Universitat, sinó docents i investigadors al primer estadi de la carrera acadèmica, essent actualment l’única via per iniciar-la.
Amb un sou de menys de 500 euros mensuals i una cotització que no arriba a mitja jornada, un professor associat que imparteix les tres quartes parts de la docència d’un funcionari cobra menys d’una quarta part del seu sou. La nostra recerca no té cap mena de suport, i no se’ns reconeix ni econòmicament ni acadèmicament, tot i que la Universitat la comptabilitza per millorar la seva posició als rànquings d’excel·lència i se’n beneficia econòmicament.
Fins ara, la qualitat de la docència ha estat possible gràcies al compromís vocacional i a l’esforç sostingut del col·lectiu. Però el voluntarisme té un límit.
Aquesta situació, ja de per si insostenible, s’agreujarà encara més si el Rectorat aplica la política anunciada:

- Es pretén que l’associat ja no sigui la figura per fer carrera acadèmica, però tampoc no se’ns dóna una alternativa ni una via clara per a la consolidació d’unes places guanyades per concurs públic.
- Els contractes que es renovin enguany veuran rebaixada la remuneració, pel mateix volum de treball, per sota dels 400 euros (12 euros / hora).


Davant d’això, reclamem:

-          La renovació i revisió de tots els contractes en funció dels convenis col·lectius ja existents a fi d’establir un sou digne que reconegui la nostra tasca, imprescindible per al bon funcionament de la institució.  
-          Reconeixement de la recerca a tots els efectes, també els contractuals.
-          Una via clara que permeti el desenvolupament de la carrera acadèmica, ara estroncada, amb plenes garanties.

Aquestes mesures no semblen encaminades a solucionar el problema pressupostari, sinó a fer efectiu el desmantellament de la universitat pública. La situació del professorat associat és només un exemple d’una Universitat que, vanagloriant-se amb discursos sobre l’excel·lència, en realitat es desacredita ella mateixa amb les seves polítiques. La Universitat, en tant que part de la societat, té obligacions públiques que no es poden obviar. En un moment crític com l’actual, la recuperació del prestigi de la Universitat passa perquè es reconegui la dignitat de la seva funció intel·lectual i social. Aquesta és una responsabilitat tant de la comunitat universitària com de la societat en el seu conjunt.

 PLATAFORMA DE PROFESSORS ASSOCIATS DE LA UB

El manifest als mitjans de comunicació

En aquesta entrada hi aniré enllaçant els mitjans de comunicació que es facin ressò del nostre manifest.

catalunyapress.cat

dilluns, 16 de maig del 2011

Xifres UB

http://www.ub.edu/web/ub/galeries/documents/universitat/UBxifresCAT_nov10.pdf

Article de Manuel Cruz a El País

Un company m'ha fet arribar aquest missatge, que em sembla molt interessant. Aquí el teniu en forma d'entrada, i amb enllaç directe a l'article a què fa referència:

Amb les vies actuals gairebé esgotades, quines alternatives es donen per iniciar la carrera acadèmica i consolidar-s’hi? No som els únics que estem preocupats (ja ho sabíem): la cosa ve de lluny i portarà cua (també ho sabíem). En aquest context ampli val la pena llegir-se l’article “Una generación se despide” del catedràtic de Filosofia Contemporànea a la Universitat de Barcelona Manuel Cruz, publicat a El País i que es subtitula: “La socialdemocracia ha terminado por constituirse en gestora aplicada de los designios conservadores. Llamando "mercados" a lo que antes denominaba "capitalismo", hace lo mismo que criticaba a la derecha.”
Només us deixo amb la seva conclusió:
“Déjenme que termine este texto aludiendo a un dato, que acaso a algún lector pueda parecerle meramente anecdótico (y pensar que lo traigo aquí por mera deformación profesional), pero que a mí me parece absolutamente revelador de las contradicciones a las que me he venido refiriendo hasta aquí. Nuestras autoridades ministeriales, autonómicas y académicas en general, formadas en su inmensa mayoría por antiguos profesores no numerarios de los años setenta y ochenta (los célebres PNN), llevan aplicando desde hace años en la Universidad española unas políticas que están dando como resultado unos altísimos niveles de precariedad entre el profesorado más joven, por no hablar de las dificultades que esas mismas autoridades ponen a la posibilidad de nuevas contrataciones, sistemáticamente frenadas con el argumento -casi tan sagrado como el de los mercados, antes referido- del costo cero, ahora reformulado como la crisis. ¿Resultado? La paradoja sangrante de que dentro de no mucho tiempo habrá en la Universidad española tantos profesores con contratos precarios como PNN había hace casi 30 años.
“El problema, como se deja ver, no es que seamos un tapón para la siguiente generación: el problema es que hemos dejado vacía la botella. El día en que los que vienen detrás tomen la palabra nos van a poner a caldo.”

Si us interessa l’article sencer, aneu a: 

http://www.elpais.com/articulo/opinion/generacion/despide/elpepuopi/20110515elpepiopi_11/Tes

dijous, 12 de maig del 2011

Reunió alumnat amb Vicerectora d'Estudiants i Política Lingüística

Benvolguts estudiants,

Per encàrrec de la Vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística, em plau convocar-vos a una trobada que respon al desig de l’equip rectoral de facilitar i mantenir el contacte de forma directa amb vosaltres els estudiants de la UB i alhora informar-vos del vostre paper dins de la comunitat universitària, ara reforçat per l’estatut de l’estudiant universitari. També volen recollir les vostres necessitats i suggeriments respecte als temes que us afecten. La reunió tindrà lloc el dijous 26 de maig en horari de matí i tarda per tal de facilitar-ne la vostra assistència. La reunió del matí serà de 13.30 a 14.30 hores, a l’aula Capella. La de la tarda, de 15.30 a 16.30 hores, a l’aula 113.

Us hi esperem. Cordialment,

Ignasi-Xavier Adiego Lajara

Vicedegà d'Estudiants

Facultat de Filologia de la UB

Estudiants de la UdG rebenten el Consell de Govern de la tisorada

http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2011/05/12/estudiants-udg-rebenten-consell-govern-tisorada/486382.html

Full Informa't de CCOO-UB

Maig 2011
No sobra cap lloc de treball a la UB!
El 15 d’abril el rector de la UB va signar una resolució de mesures d’ajustament
pressupostari de l’exercici 2011, per la qual s’ordena la retenció de crèdits per un
import de 32,3 milions €. El 27 d’abril la Gerència aprova la instrucció 1/2011 en
què detalla els criteris de retenció, entre els quals es disposa la retenció de 12,886
milions € en el capítol 1, Despeses de personal.
CCOO denunciem, una vegada més, el retall del finançament de les
universitats públiques per part de la Generalitat de Catalunya, els quals es sumem
a l’incompliment dels compromisos de finançament anteriors. En són un atac
contra el servei públic de les universitats públiques, alhora que fan inviable
l’aplicació real i amb condicions de qualitat de l’Espai Europeu d’Educació
Superior.
Davant d’aquestes retallades, és responsabilitat de tota la comunitat universitària
fer-hi front. CCOO critiquem al Rector de la UB per la seva passivitat, tot
limitant-se al paper de gestionar les retallades.
Exigim al rector de la UB que no es resigni i no assumeixi aquestes
retallades com un fet inevitable sinó, com una decisió política que ha de ser
combatuda.
Tanmateix, abans que reduir llocs de treball, demanem que es facin altres
mesures alternatives i que, a tall d’exemple, us relacionem en la següent pàgina.
Pel que fa a la informació que fins ara hem rebut, hi ha criteris generals, però cap
concreció de l’impacta pel que fa a personal afectat i la quantificació
econòmica de cada mesura. Per tant reiterem la nostra exigència de conèixer
les mesures concretes i quantificades que pensa portar a terme la Gerència i obrir
un procés de negociació amb els Sindicats, que no ha d’ésser utilitzat per la UB
com a justificació o coartada per a l’aplicació de les retallades anunciades.
Per últim, en el casos de personal que no sigui renovat, no permetre cap
substitució de la seva feina per personal extern o empresa subcontratada. Així
mateix, ha de tenir dret prioritari de recol·locació abans que contractar o
nomenar personal temporal nou.
No podem permetre que acabin sent els treballadors i els serveis públics qui
paguin la crisi. És per això que fem una crida a la mobilització i a la unitat
sindical en aquests moments tan difícils. Hem de mostrar la nostra força.
Defensar els llocs de treball és defensar els
Serveis Públics i la seva qualitat!
No sobra cap lloc de treball!

dimecres, 11 de maig del 2011

Manifest contra les retallades a l'educació pública superior

Link a un Manifest contra les retallades en el finançament de la universitat pública que està duent a terme la Generalitat de Catalunya. Podeu trobar-lo, i firmar-lo si hi esteu d'acord, a www.perlauniversitatpublica.com

Es tractaria de donar-li la màxima difusió possible, entre tots els col·lectius (professors, estudiants i PAS), per a recollir el major nombre de firmes possible.

Així que es demana que reenviem aquest missatge a tots els amics, coneguts i companys de les universitats públiques catalanes. No us portarà massa temps.

dilluns, 9 de maig del 2011

Comunicat de CCOO-UB

A: PDI i PAS de la Universitat de Barcelona

PROU RETALLADES!

Crida enèrgica i decidida al conjunt de la societat catalana perquè es rebel·li en contra de les retallades socials que volen imposar-nos:

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA, oberta a tota la ciutadania, per al DISSABTE 14 de maig a les 11'30h a la Plaça de Catalunya (BCN)

El Manifest: http://conc.ccoo.cat/ensenyament/actualitat/manifest_14_maig.pdf

Més informació: http://www.ccoo.cat/aspnet/noticia.aspx?id=136808

A la nostra web: http://www.ccooub.net/portada.htm

Salutacions,

divendres, 6 de maig del 2011

Carta dels associats als departaments

El Departament de Filologia ___________ exposa, davant la Junta de Facultat, la seva preocupació per la situació del professorat associat, figura contractual de la qual s’ha abusat per raons econòmiques des fa molts anys, però ocupada per professors imprescindibles en el desenvolupament de l’activitat docent i investigadora de la nostra Facultat, als quals se’ls ha de reconèixer plenament la seva carrera acadèmica.
Els professors associats formen part, des del moment de la seva contractació a través de concurs públic, de la plantilla docent i investigadora de la Universitat de Barcelona, i en el desenvolupament de les seves tasques docents i investigadores han de ser considerats plenament com a professorat en el primer estadi de la seva carrera com a PDI, tal com sempre s’ha fet en aquesta Universitat. La major part dels professors associats no realitzen a la UB una col·laboració puntual, tal com és descrita en la legislació, sinó que imparteixen 18 crèdits, malgrat tenir un contracte a temps parcial, sense diferències amb la resta del professorat ni en la naturalesa, ni en les característiques ni en les exigències d’aquesta docència.
Les evidències que demostren aquest fet són d’ordre divers:
1. Per ser professor associat a la UB cal haver guanyat un concurs de mèrits vinculat a assignatures obligatòries dels Graus, amb presentació d’un programa docent d’aquestes assignatures i amb perfil de recerca específic; és a dir, un concurs idèntic al de les figures contractuals a temps complet. Per aquests concursos cal presentar un CV adient a les necessitats docents del Departaments, i adequat al perfil de recerca vinculat a aquesta necessitat departamental. Cap concurs d’aquesta naturalesa s’avé a una col·laboració puntual en funció de la feina externa a la Universitat dels candidats —de fet, és impossible de saber quins són els candidats en el moment de convocar els concursos públics—, sinó que es deriva d’uns criteris previs als quals el professorat associat ha de respondre en el concurs i en l’activitat docent i investigadora que se’n deriva, un cop guanyada la plaça.
2. Els professors associats desenvolupen tasques docents en assignatures obligatòries –rarament optatives– dels Graus; en ocasions també dels Màsters. En la Facultat de Filologia generalment, imparteixen 18 crèdits/3 assignatures.
3. Aquestes assignatures poden canviar d’un curs a l’altre en funció de les necessitats docents dels Departaments, i se’ls exigeix disponibilitat absoluta per aquests canvis de POA. La seva tasca docent, per tant, és estructural, la qual cosa els converteix en plantilla estable dels seus Departaments. Aquest fet s’ha posat encara més clarament de manifest amb la implantació de les reformes dels Plans d’Estudis, que ha obligat a tot el professorat, però especialment als associats, a un sobreesforç sense el qual la implantació dels nous plans d’estudis hauria estat inviable.
4. Bona part de la Docència de la Facultat de Filologia és impartida per professorat associat, contractats a temps parcial. Del seu pes en la docència, del fet que la naturalesa de les assignatures sigui la mateixa que la dels altres professors, que les enquestes amb què són avaluats són exactament les mateixes, de les exigències de la recerca vinculada directament a la preparació de les classes —sense la qual és impensable una docència de qualitat—, de les responsabilitats de tota mena que assumeixen cada dia, es desprèn clarament que sense una dedicació efectiva completa a la Universitat, la feina del professor associat és inviable, i que són una peça clau en el bon funcionament de la Facultat de Filologia.
5. Aquests contractes a temps parcial, a més a més, comporten en l’actualitat uns sous de menys de 500 euros, als quals fins i tot s’ha aplicat la reducció del 5 % associada als funcionaris, en un gest de dubtosa legalitat i de clara immoralitat per part de les autoritats competents. Cal recordar que el “sentit d’Estat” d’aquella retallada responia a demanar un esforç solidari als treballadors del sector públic que, per tenir la feina garantida funcionarialment, no estaven sotmesos als rigors i riscos de l’actual crisi econòmica. No és aquesta la situació del professorat contractat temporal de la Universitat.
6. A efectes de cotització a la Seguretat Social i de l’atur, els contractes no contemplen ni tan sols mitja jornada laboral amb les conseqüències que aquest fet comporta per la vida laboral del professor associat.
7. La recerca desenvolupada pel professorat associat no és reconeguda ni contractualment, ni a través del PDP/PDA. Però, aquesta recerca, és ja determinant en els concursos guanyats per aquest professorat per a accedir a la carrera acadèmica. La recerca desenvolupada pel professorat associat és registrada a través del GREC a tots els efectes per la Universitat de Barcelona; computa com la de qualsevol professor numerari o contractat a temps complet en els balanços de Recerca de la UB. Sense la recerca desenvolupada i comptabilitzada com a tal pels associats, aquest balanços —determinants en els ranquings internacionals— experimentarien una important davallada. Els professors associats formen part de Projectes d’investigació tant de la UB com d’altres Universitats, en la convocatòria oficial dels quals es considera un mèrit a valorar positivament la participació de professorat d’aquest perfil. Constantment participen en congressos i realitzen publicacions al mateix nivell que qualsevol altre professor.
En conseqüència, el reconeixement de la carrera acadèmica del professorat associat és imprescindible des del punt de vista d’una Universitat pública, atenent a la situació de fet. El professorat associat ha de ser considerat part de la plantilla de professorat estable de la UB, les acreditacions successives del professorat associat han de ser considerades al mateix nivell que la de qualsevol altra figura contractual de partida (p. ex. prof. Ajudant, figura en vies d’extinció), ja que la contractació com a professorat associat ha estat emprada per la UB en lloc de les contractacions a temps complet escaients i necessàries pel correcte desenvolupament de l’activitat acadèmica.
Aquesta situació ja de per si insostenible, s’agreujarà encara més quan el Rectorat apliqui la següent política anunciada en la reunió que van mantenir lectors, ajudants i associats amb el vicerector Viladevall el darrer 26 d’abril:
- L’associat ja no és la figura per fer carrera acadèmica, però tampoc no se’ls dóna una alternativa ni una via clara per a la consolidació de les places guanyades per concurs.
- En els contractes que es renovin al juliol la remuneració s’efectuarà per hores reals de docència i tutoria (12 Euros l’hora), amb una reducció de 180 a 144 hores anuals, i sense contemplar el temps de preparació de les classes, amb la conseqüent baixada de sou que això comportarà.
És per tot això que aquest Departament sol·licita que totes aquestes consideracions siguin assumides per la Junta de Facultat i elevades al Rectorat per tal de clarificar la carrera acadèmica a la Universitat de Barcelona, en el ben entès que aquesta Universitat té un deute històric i moral amb tots els professors que han anat passant successivament per aquesta figura contractual, i que gràcies al seu entusiasme, rigor i dedicació, han fet possible una docència de qualitat en la nostra Facultat, malgrat les condicions en què hi treballaven, i que l’única manera de saldar aquest deute històric és reconèixer a qui ocupa en l’actualitat aquestes places la seva plena condició de Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona, a tots els efectes, i garantir el seu dret a la promoció professional i acadèmica al mateix nivell que qualsevol altre professor, independentment de l’eventualitat de les diferents situacions contractuals. És una qüestió de respecte i de justícia tant envers aquestes persones, envers la figura del professor, envers els estudiants i envers la mateixa institució pública que és la Universitat.
En un moment crític com l’actual, la recuperació del prestigi de la Universitat passa perquè es reconegui la dignitat de la seva funció intel·lectual i social. Aquesta és una responsabilitat tant de la comunitat universitària com de la societat en el seu conjunt.

dilluns, 2 de maig del 2011